Nis

Okulumuzda Psikolog Fatiha Yücesan tarafından “dijital dünyada ebeveyn olmak” başlığı altında dijital dünyanın bize sunduğu avantajlar, dezavantajlar, hayatımıza etkileri, güvenilir kullanım için dikkat etmemiz gerekenler ve daha birçok konunun ele alındığı veli seminerimiz gerçekleşti. Kıymetli bilgilerini bizlerle cömertce paylaşan Fatiha hanıma ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, insanı önceleyen bir maarif anlayışı ile oluşturuldu. Bütüncül bir eğitim modeli ile hazırlandı.  Bu model insanı zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak görür ve insanın fıtri özelliklerini koruma ve geliştirmeyi şahsiyet bütünlüğünü oluşturmayı, karakter gelişimini sağlamayı merkeze alır. Daha detaylı bilgi için görselleri inceleyebilirsiniz.

Nis

Öğrencilerimizin hep birlikte katıldığı boks gösterisi beden eğitimi öğretmenimiz Mehmet Karabürk hocamızın koordinatörlüğünde okul bahçemizde gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin mental ve fiziksel sağlığına katkı sunmakl, enerjilerini doğru yönlendirmek çok önemli. Boks sporunun temel hareketlerini öğrenen öğrencilerimizin hem spor yapıp hem de eğlendiği bu gösteri için öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Nis

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan KARTAL JMUN24’ etkinliği Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi öğrencilerinin organizasyonu ve ev sahipliğinde 20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe 24 farklı ortaokuldan 175 öğrenci başvuru yapmış ve komitelerde kendilerine delege olarak görev verilmiştir. JMUN(Junior Model of United Nations-Birleşmiş Milletler Teşkilatı Modeli) , Ortaokul öğrencilerinin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren konular hakkında tartıştıkları, çözüm ürettikleri aynı zamanda, Birleşmiş Milletlerin işleyişini öğrendikleri bir çalışmadır. Konferansa öğrencilerimiz yoğun ilgi ve katılım göstermiştir. Molalarda kendileri için hazırlanan çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakitler geçiren öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Nis

Kartal İlçe futsal turnuvasında ilk maçı Özel Fen Bilimleri Nazmi Arıkan Ortaokulu ile yapan okul futsal takımımız turnuvaya 5-0 galibiyet ile başladı. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Mehmet Karabürk'ü tebrik ederiz.

Nis

Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması İstanbul Bölge Finali Ataşehir Şehit Akın Sertçelik AİHL ev sahipliğinde düzenlendi. Bölge finalinde 16 Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi kura sonucu belirlenen bölümleri kıraat etti. Okulumuz öğrencilerinden Fırat AYKAÇ yarışmada Selçuk Eraydın A.İ.H.L'yi temsil etti. Öğrencimize ve öğrencimizi hazırlayan meslek dersleri öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Yarışma sonucunda Bakırköy AİHL öğrencisi Mehmet Akif KIZILCAOĞLU 3., İTO Marmara AİHL öğrencisi Muhammed Esad CAN 2. ve Hakkı Demir AİHL öğrencisi Ömer Mansur Duran 1. oldu.

Nis

Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun!

Nis

Rahmet ve bereket kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul olduğu, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemiz mübarek olsun.

Nis

Ramazan'ın sonlarına yaklaşırken okulumuz öğretmenleriyle iftar programımızı gerçekleştirdik. Allah bir sonraki Ramazan'a ulaşmayı nasip etsin. Organize eden, katılan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz ve Yedihilal derneğiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz itikaf programımızda öğrencilerimiz bu haftasonu bir araya geldiler. Vaktini namaz, dua, zikir ve idadetle geçiren öğrencilerimizin Allah niyetlerini ve ibadetlerini kabul etsin. Bu programı hazırlayan ve faaaliyete geçiren öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale Zaferi’nin mimarlarını; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehadete koşarak bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızı rahmetle andık.
Ruhları şad olsun.Programımızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.